Met boekproject en
redactievraag naar XXLV
Met hart en ziel

Over XXLV boekbegeleiding

Het gaat in het kunst- en cultuurboekenvak niet over boeken.

Wel over vergroten van ons collectief bewustzijn. Over ontplooiing. Over identiteit, verbeelding, dat wat kleur geeft aan het leven. Over verruimen van de innerlijke wereld, versterken van verbeeldingskracht en groeien in kennis en inzicht.

Ik geloof dat auteurs, uitgevers en musea hun doelen én doelgroepen beter bereiken, als hun kunst-, geschiedenis-, architectuur- en fotografieboeken zijn gemaakt met een combinatie van gedegen vakkennis, aandacht en oprechte liefde voor boeken. 

 

 

XXLV boekbegeleiding: passie, perfectionisme en expertise

De magie van drukvellen die uit de drukpers komen, ken ik. Al tijdens mijn opleiding voor Boekhandel en Uitgeverij werkte ik bij een boekhandel, en daarna bijna tien jaar als redacteur kunstboeken bij Uitgeverij Waanders. Sinds 2010 werk ik vanuit XXLV boekbegeleiding voor musea en uitgevers van kunst- en cultuurboeken. Ik weet uit ervaring dat een goede samenwerking met opdrachtgevers, auteurs en vormgevers tot resultaten kan leiden die de verwachtingen overtreffen. Ik weet hoe ik beeldmateriaal moet zoeken en aanvragen. Hoe belangrijk het is om net zo lang aan tekst te sleutelen dat die klópt. En waarom mijn systematische aanpak en grenzeloze perfectionisme in dit vak zeer gewenste eigenschappen zijn.

Trots

Ik ben er trots op dat ik de volgende organisaties tot mijn opdrachtgevers mag rekenen: uitgeverij Waanders & de Kunst, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Catharijneconvent, Rijksmuseum, Wilco Art Books, uitgeverij Mooi Media en Lecturis.  

Bekijk mijn portfolio